Mijn naam is Corine Alkema en ik ben moeder van vier prachtige kinderen (2010, 2012 en een tweeling van 2016). Mijn oudste twee waren als baby erg onrustig en huilden veel. Door mijn onzekerheid, droeg ik de oudste alleen af en toe buitenshuis als mijn man er ook was. De tweede heb ik veel gedragen in een ergonomische drager (SSC), dragen bleek ook echt dé oplossing te zijn.
Maar helaas bleef mijn mooie draagdoek al snel liggen; ik kreeg het knopen niet zo goed voor elkaar en koos dan maar voor de makkelijkste weg.

Tot de dag van vandaag vind ik het nog steeds jammer dat ik geen draagconsult heb gevolgd. Een doek is toch nóg comfortabeler dan een SSC.
Uiteindelijk voelde ik nog steeds de drang om goed te leren knopen én leek het mij nog fijner als ik daar ook andere ouders mee kon helpen. Langzaam is dan ook het idee ontstaan om een cursus tot draagconsulent te volgen.

In 2016 werden wij de trotse ouders van een premature tweeling. Zodra het kon zijn ze veel gedragen. Ook wel tegelijk. Zo waren ze dicht bij ons en hadden wij toch onze handen vrij.

In mijn dagelijks leven werk ik als kraamverzorgende wat ik met veel plezier doe.
Dragen sluit erg mooi aan bij mijn interesse voor onderwerpen als hechting en borstvoeding.
In juli 2015 heb ik dan ook de cursus tot ‘Draagconsulent I‘ gevolgd en succesvol afgerond bij het Instituut voor Hechting. In november 2017 volgde ik deel II.

vogeltje

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial