Het dragen van je kindje bevordert de band tussen jullie. Doordat hij dicht bij jou in de buurt is, kun je goed inspelen op zijn behoeftes. Hierdoor leer je hem makkelijker begrijpen, het levert voor hem minder stress op en hoeft minder te huilen. Door de natuurlijke houding van je kindje te volgen met dragen (bol ruggetje en de knietjes hoger dan de billetjes) blijven de heupjes in de juiste positie en draagt het bij aan een goede lichamelijke ontwikkeling.
Je eigen spieren worden ook sterker, wat bijdraagt aan een goed herstel na je zwangerschap en bevalling.

Veel baby’s hebben last van krampjes en/of reflux. Het masserende effect van jouw bewegingen en lichaamswarmte op de darmpjes, heeft een positieve werking voor de spijsvertering. Ook boertjes kunnen makkelijker ontsnappen.
Door je kindje direct na een voeding rechtop te dragen, kan maagzuur minder gemakkelijk omhoog komen.
Daarnaast is dragen ook heel praktisch. Denk aan het doen van je huishoudelijke taken of het aandacht geven aan een ouder kindje. Ook buitenshuis is het heel fijn. Een draagdoek neemt veel minder ruimte in dan een kinderwagen en je bent een stuk mobieler. Maar het is vooral fijn om je kindje dicht bij je te hebben, te kunnen knuffelen en koesteren.

vogeltje

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial